VACUWORX—sisteme de manipulare pneumatică a sarcinilor

"INSPIRAȚI DE PASIUNEA PENTRU SIGURANȚA"

 

Acesta este sloganul producătorului american Vacuworx, lider mondial în soluții inovative de ridicare și manipulare a sarcinilor.

Din 1999, Vacuworx proiectează și produce echipamente de top pentru manipularea diverselor sarcini, înglobând cea mai bună calitate de-a lungul întregului lanț logistic, de la proiectare, la aprovizionarea cu materii prime și semifabricate, până la fabricarea produsului finit și la servicii de top care îi sunt adăugate acestuia.

Industriile în echipamentele de ridicare Vacuworks au aplicabilitate sunt: exploatarea de tiței și gaze, lucrările de apă și canalizare, sectorul construcțiilor și mentenanței de drumuri și poduri, construcțiile grele, amenajarea teritoriului, precum și diverse industrii prelucrătoare.

 

Vacuworx soluții inovative de ridicare și manipulare a sarcinilor

 

Avantaje

 • Operarea wireless de la distanță oferă mult mai multă siguranță decât variantele de lucru cu cârlige sau cu lanțuri.
 • Ciclurile de încărcare-descărcare sunt mai rapide, iar acest fapt conduce la o economie considerabilă de timp pentru operatori. Astfel, se obține o creștere a productivității.
 • Facilitatea de rotire cu 360o a sarcinii are ca efect posibilitatea plasării acesteia în poziția dorită, cu  o precizie remarcabil de mare.
 • Pentru operarea acestor echipamente este nevoie de puțini oameni. Prin urmare, se vor face economii considerabile cu forța de muncă.
 • Se pot manipula materiale fragile, delicate, sau cu diverse acoperiri în straturi, fără ca acestea sa fie deteriorate.
 • Este disponibil teoretic orice model de cuplă rapidă pentru atașarea sistemelor de ridicate, pe orice brand de utilaj.
 • Operarea cu aceste echipamente nu este limitată de condițiile meteo. Practic, se poate lucra la orice temperatură.
 • Vă oferim piese de schimb, asistență tehnică la livrare și de-a lungul perioadei de utilizare, precum și service specializat, prin departamentul nostru de after-sales, oricând veți avea nevoie de acest lucru.

Știați că?

Din întreaga cazuistică de accidente de muncă în construcții, un îngrijorător procent de 35% este reprezentat de accidentele care au ca motiv manipularea incorectă a sarcinilor. Din păcate, în aproximativ jumătate dintre aceste situații, abordarea neadecvată a acestui gen de lucrări are drept consecință pierderea de vieți omenești.

Pentru a remedia posibilitatea producerii de astfel de catastrofe, compania Vacuworx și-a dedicat activitatea proiectării și construcției de echipamente care, prin eliminarea manipulării manuale, să aibă ca rezultat eliminarea în proporție de 100% a acestui tip de accidente.

Domenii de aplicabilitate

Sistemele de ridicare Vacuworx pot fi cu usurință adaptate pentru numeroase aplicații în care este necesară ridicarea și manipularea unor materiale cu mase dintre cele mai diverse.

Cu ajutorul modelelor standard pot fi manipulate materiale și pot fi operate aplicații cum ar fi:

 • țevi de otel, inclusiv țevi cu diverse acoperiri de protecție,
 • țevi de plastic (PVC, țevi din fibră de sticlă, țevi lungi și flexible),
 • plăci de beton,
 • separatoare de sens pentru drumuri,
 • plăci de beton rezultate din demolări,
 • reparații de alei și drumuri pietonale,
 • pavaje,
 • plăci și table metalice, în industii de profil. 

 

Vacuworx soluții inovative de ridicare și manipulare a sarcinilor

 

Utilajul purtător

Sistemele Vacuworx pot fi atașate pe orice gen de utilaj purtător. De la mini- sau midi-excavatoare la excavatoare mari, de la buldoexcavatoare la încărcatoare pe roți sau pe șenile, de la macarale la stivuitoare, aceste echipamente practic nu au nicio limitare.

Deasemenea, aceste echipamnetele pot fi montate și utilizate pe diverse instalații din fabrici prelucrătoare de metal.

Sistemul activ de ridicare

Cu echipamentele Vacuworx se pot proiecta sisteme de ridicare personalizate, care să îndeplinească anumite condiții specifice unei aplicații date.

În plus, cu ajutorul sistemelor de ridicare cu vacuum Vacuworx poate fi atacată o mare variatate de lucrări, prin simpla înlocuire a pad-ului. De exemplu, pad-urile curbe standard se pretează foarte bine la manipularea țevilor cu diametre de la 10 cm la 122 cm, însă ele pot fi particularizate și pentru alte dimensiuni. Pad-urile plate pot fi configurate pe orice dimensiune, în funcție de aplicația dorită. Iar în portofoliul producătorului american există și pad-uri speciale, care pot fi furnizate la cerere.